El canal de Leonor, o la glòria dels tres minuts

            El correu electrònic “…és lo que té”. Un bon dia t’arriba un missatge que t’adverteix que “hi ha moguda” al Youtube. Aquesta vegada no es tracta de menors que peguin a un company per enregistrar un vídeo que vulguin penjar a internet; ni és la darrera ocurrència de Polònia o d’Àngel Martin a SLQH. És més senzill. Es tracta de Leo, una estudiant de Magisteri Musical, andalusa, d’uns 20 anys, que té el seu propi canal a Youtube, el Leonor Channel, on canta les cançons que li sol·liciten els internautes, els quals la posen en més d’un compromís.

            Leo diu que no vol fer cap càsting, ni entrar a cap Acadèmia, ni dedicar-se professionalment a la música. Només vol estudiar per arribar a ser mestra, i fer amics. Ja n’ha fet uns quants: els seus vídeos han rebut més de 134.000 visites, i el canal ja té gairebé 4.000 subscriptors. A la xarxa, les xifres encara són baixes, però tot depèn de amb quines altres dades les comparem. Les cançons i la seva interpretació poden resultar embafoses, però en aquest món del Youtube –on tot està inventat– les noves tecnologies permeten que, amb uns mitjans domèstics (com el programa iMovie d’Apple), qualsevol pugui tenir els seus tres minuts de glòria “amateur” si fa una presentació original, canti bé o malament.

            En qualsevol cas, per graciosa (o no) que sigui la versió de la xica, sempre quedarà l’original “You give me something” de James Morrison, single (encara existeixen els singles?) d’un àlbum (Undiscovered, 2006) que va vendre més d’un milió de discos al Regne Unit.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s