Què és “Hora Q”?

A mitjan novembre TV3 va estrenar una nova aposta per a la franja nocturna: “Hora Q“, un programa que vol esser un late-show (mescla d’espai d’entreteniment i d’informatiu nocturn) en què Helena Garcia Melero, i el seu equip d’homes-de-negre, cerquen les respostes a les preguntes que hagi plantejat la jornada, preguntes que aborden temes clau i diversos com l’economia, els esports, la moda, la ciència, etc. I això passa cada nit, de dilluns a dijous, al voltant de la mitjanit.

 

Hem parlat de late-show, però, en realitat, el programa de Na Melero s’assembla poc a “Esta noche cruzamos el Mississippi” de Pepe Navarro o al “Crónicas Marcianas” de Xavier Sardà, i tal vegada una mica més al “Noche Hache” o al “Buenafuente. Si haguéssim de cercar referents ens hem de remuntar, com hem fet aquí altres vegades, a “Les Mil i Una” aquell primer late show que feia a TV3 Jordi Gonzàlez quan encara –afortunadament- no s’havia enfilat a “La Noria” …ni al “TNT

 

 

Si el periodisme anglosaxó va consagrar la teoria de les 5 W: What?  Who?  Where?  When?  Why?  …aquí es tracta de contestar unes quantes “Q” de: “Què?”, “Qui?”, “Quan?”, “per Què?” i “on?” (em sap greu però falla la “Q”). Hora Q s’ha proposat respondre en cada programa, que té un format flexible, cinc o sis preguntes per assaciar la curiositat dels espectadors sobre la informació, els esports i l’entreteniment. Els encarregats de fer-ho formen part d’un ampli equip que encapçala Helena Garcia Melero (periodista que ha presentat “Telenotícies” i “Els Matins” o “La Marató”); a més de ser mestra de cerimònies del programa, també el codirigeix juntament amb el periodista Dani Bramon. Dels esports se n’encarrega Lluís Canut, un històric de TV3; la política és comentada per David Bassa i la cultura, per Jordi Gil. Finalment, el músic Quim Vila versiona cada dia l’actualitat, utilitzant una cançó molt coneguda.

A més, no hi falten convidats, especialistes, connexions en directe des de l’exterior (estrenes teatrals, presentacions de llibres –com les Memòries de Pasqual Maragall-) i públic al plató. També hi col·laboren altres cares conegudes de la televisió catalana com Enric López Vilalta, Gaspar Hernández, Josep Maria Ureta i Manel Lucas, entre d’altres col·laboradors de luxe. Els espectadors també disposen a internet dels blogs de cada presentador, i del web del programa on es poden recuperar alguns dels seus fragments més interessants.

L’entrevista principal que fa Garcia Melero, sovint amb l’ajuda d’alguns dels seus col·laboradors, ha tengut ja al futbolista Thierry Henry o al millor jugador d’hoquei herba del món Pol Amat. Però sobretot s’ha entrevistat personatges del món de la política com Miquel Roca Junyent, Joan Saura, Miguel Ángel Revilla (president de Cantàbria, que deu ser que dóna bé per TV i surt a totes les cadenes: Tv3, Cuatro, Telecinco, La Sexta, o la Televisió d’Astúries; …no m’imagín al Molt Honorable Francesc Antich com a TV-star), Anna Hernàndez (esposa del president Montilla), Marta Ferrusola, el ministre Celestí Corbacho,…

Tot plegat té un caire més informatiu que humorístic i això el diferencia de Buenafuente. El futur? Incert, per un programa que pretén cobrir el buit de “La nit al dia” de na Terribes. Es tracta d’un format atractiu però una mica arriscat (informació política, econòmica, social i entreteniment no sempre casen bé) que necessita una paciència (a l’hora de valorar l’audiència) que no sempre tenen els directius de les cadenes (especialment les privades). Confiem amb els TV3.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s