Hannah Montana, una polleta “cool”

     Hannah Montana és una sèrie original de Disney Channel, un canal temàtic que des de fa anys es pot sintonitzar a les plataformes de TV de pagament, o bé per satèl·lit com Digital+ o bé per cable com ONO. També, des de l’1 de juliol de l’any passat s’emet en obert a través de Televisió Digital Terrestre (TDT), en un canal que fins aleshores ocupava Fly Music, un dels dos que hi té adjudicats NetTV, empresa participada pel grup Vocento (l’antic grup Correo, amb un 55 %), el grup Intereconomía (25 %) i la pròpia The Walt Disney Company Iberia (20 %). La sèrie, filmada als Tribune Studios de Hollywood, va tenir rècord d’audiència el dia de la seva estrena als EUA: 7 miliones de televidents, que allà és ben molt. Se n’han fet uns 70 capítols en tres temporades, que si no has vist… no passis ànsia perquè els repeteixen contínuament. Dissabte passat podies veure el mateix capítol (o no) a les 10:30, 11:30, 19:30, 20:30, 22:00.

     La idea original sorgí a partir d’un episodi de la sèrie Raven, el qual se suposava que seria el pilot per a una sitcom sobre una estrella de TV que intentava assistir a una escola normal. Al final es decidiren per fer la vida d’una cantant: es tracta de Miley Stewart (en realitat, la cantant pop Miley Cyrus, nascuda a Tennessee el 1992… a que pareix més grandeta?), una adolescent que viu davant la platja de Malibú, amb el seu germà Jackson (Jason Earles) i son pare, un productor musical interpretat per Billy Ray Cyrus, pare real de Miley Cyrus, i estrella vuitantera-norantera del country (no vos perdeu el look de jovenet, amb la coeta), famós pel seu èxit “Don’t tell my heart” (conegut aquí com “No rompas más mi pobre corazón”) i per haver protagonitzat una sèrie: Doc.

 

Però hi ha un secret que només coneixen ells i els seus dos millors amics, Oliver (Mitchel Musso) i Lilly (Emily Osment, germana del nin d’El Sexto Sentido): Miley Stewart és, en realitat, la super estrella pop del moment Hannah Montana. Per a actuar, es posa robes cridaneres, es maquilla i s’enfloca una perruca rossa, que la transformen completament… per a gran sorpresa de l’espectador: és impossible que els que l’envolten no la reconeguin i siguin tan curts!! Això li permet fer un doble joc: anar a escola i dur una vida normal como qualsevol polleta de la seva edat, i tot d’una disfressar-se de Hannah Montana per a pujar a un escenari o per a resoldre els seus problemes de Miley, amb unes gotes de moralina al final de cada episodi, com Déu –i Disney- manen. Com en altres sèries de la cadena tot és previsible (es desencadena un conflicte –banal …vos ho dic jo– entre els personatges; la troca sembla embullar-se al màxim; al final tot torna al seu lloc). Els amants de les emocions fortes, absteniu-vos: no hi trobareu sexe, drogues ni, molt manco, rocanrol.

En resum, una bona sèrie per a aquesta audiència específicament teenager, bona sobretot en el sentit que compleix els objectius que es varen marcar els seus creadors, la qual cosa –en els temps que corren– no és fàcil i que no és tan insuportable com altres sèries d’adolescents, tot i que hi ha moments que embafa. La “Hannah Montana-mania” arribà a Europa al setembre de 2006, quan la sèrie es va emetre per primera vegada a França, Itàlia, Espanya, Portugal, Alemanya i Escandinàvia. Des de llavors Disney ha atorgat la llicència d’emissió a distintes emissores de TV en obert en més de 45 territoris d’Europa (aquí va ser Antena3), Orient Mitjà i Àfrica. Després de l’èxit de la 1ª temporada, el desembre del 2006 Disney anuncià el llançament de la línia de productes Hannah Montana: ropa i joieria, pepes mudes, pepes que canten (…que millor que callassin), etc. En l’últim trimestre de 2008, Hannah Montana va aconseguir un total de 6,8 milions d’espectadors de més de 4 anys a Disney Channel a Espanya i s’ha consolidat com la nº1 entre el públic de 4 a 12 anys d’entre tots els canals d’Espanya.

La seva veu espanyola és Pilar Martín, una professional que treballa sobretot en el doblatge de sèries de TV: CSI, Sin rastro, Caso abierto, i moltes de Disney; també ha doblat Ashley Olsen (i un pic Mary Kate Olsen; ui… quin embull de bessones) i Raven. Per a la segona setmana de maig s’ha anunciat l’estrena aquí de Hannah Montana: The Movie, l’adaptació cinematogràfica de la sèrie. I la cosa deu haver funcionat, perquè als EUA i al Canadà s’estrenà el 10 d’abril i recaptà 38 milions $ en un cap de setmana.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s