És la crisi

A moltes llars encara es conserva un llibret que molts recordam. Jo tenia 18 anys i SA NOSTRA obsequiava La Història de les Illes Balears en còmic. L’Equip Butifarra hi feia servir una gràcia recorrent: “és la crisi”. Els illencs, segons l’acudit, sempre trobaven solució a les recessions, tot i que de manera una mica… alegal: saquejos contra grecs i fenicis; corsarisme en el s.XVIII; contraban en el XX. Aleshores em divertia pensar que els nostres ancestres, conservadors i llibertaris alhora, havien tret el cap amb grans dosis d’iniciativa, intuició i creativitat econòmica (dieu-li il·legalitat).

butifarra - crisi    Forem una generació atemorida per les restriccions de la crisi de l’energia (barata) dels ’70 i ’80, i sacsejada per les bimbolles financeres dels ’90. Per ço, ens costa creure que la recessió actual ja sigui superior als efectes de la Guerra (la Incivil o la Mundial) o del crack del ’29. Amb una diferència: els qui han d’arribar a final de mes, els qui poden perdre la feina, els qui hauran de canviar de vida, no són els nostres pares o avis. Som nosaltres mateixos. I, a més –a diferència de molts d’ells– amb hipoteca.

 

Diari de Balears, 29/maig/2009

 

 

Anuncis

Un pensament sobre “És la crisi

  1. Hola, Tomeu.

    Te devuelvo, gustosamente, la visita que has realizado a mi blog. Te agradezco mucho que hayas dejado unas palabras en Ex Profeso.

    Me cuesta un poco superar la diferencia idomática, pero tienes un blog muy aseadito, interesante. Y te animo a que continúes con él. Estaré muy atento a lo que escribas por aquí. Es decir, volveré.

    Un abrazo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s