Mossèn Capellà debuta a IB3 amb bona audiència

      L’estrena de la sèrie de producció pròpia Mossèn Capellà va obtenir diumenge passat una quota de pantalla del 10%, amb 83.000 espectadors. Aquest primer capítol encetà la nova graella de tardor d’IB3 TV Televisió; demà diumenge 20 de setembre continuarà la història de caire costumista, que narra la vida tradicional d’una localitat illenca, basant-se en tres elements principals: el costumisme i el retrat d’ambients, l’humor i la ironia, i els sentiments (amb la descripció de romanços, conflictes i situacions familiars).  

   La sèrie parteix de la idea original de Ramón Campos, Eligio Montero i Gema Neira per a TV de Galícia i ha estat adaptada per Humberto Miró i Xavier Uriz, els mateixos creadors de Llàgrima de sang, que ha tornat a la programació. Els guions es basen en els de Padre Casares, sèrie que emet TVG amb gran èxit, des de gener del 2008. El pare Horacio Casares, jove sacerdot que acaba de sortir del seminari, té el somni d’anar de missioner. Però els plans dels seus superiors són uns altres i és destinat a Santo Antonio de Louredo, un petit poble de la costa gallega. Allà es veurà obligat a tractar amb don Crisanto, el seu predecessor, més vell i proteston; Delmiro, el batle marxista; Iria, la mestra descreguda… Poc a poc s’anirà avesant a la nova vida, se n’adonarà que hi ha molta gent que el necessita (i ell a ells) i que ha sembrat la desconfiança entre els veinats quan es nega a complir amb el ritual tradicional de les festes patronals: tirar un porc des del campanar de l’escola. Premiada per l’Acadèmia de les Ciències i les Arts de la TV d’Espanya com el millor programa de ficció d’àmbit autonòmic, la sèrie gallega obtingué 4 nominacions al Festival de TV de Montecarlo.

.

     La trama de Mossèn Capellà ens situarà al moment en què Lluc Capellà, format en un seminari jesuïta modern i disposat a anar-se’n cap a Burundi, arriba a Sant Jeroni de sa Roca, on ha estat destinat per a substituir mossèn Cristòfol, el rector de tota la vida, qui ja s’ha fet gran. Amb una periodicitat setmanal i amb tretze capítols d’una hora de durada, narrarà amb humor i tendresa el procés pel qual el jove sacerdot anirà encaixant en aquest indret, i establint una relació oberta amb els seus feligresos, veïnats i noves amistats, amb diferències i conflictes inclosos.

  Mossèn Capellà està protagonitzada per alguns dels actors i actrius més coneguts del món audiovisual i teatral de les illes Balears, a més d’un bon grapat de cares noves amb molta projecció. Entre els intèrprets principals cal destacar Joan Miquel Artigues (Lluc), Asun Planas (Magdalena), Santi Pons (Colau), Joan Maria Melis (Don Cristòfol), Cati Solivellas (Petra), Joan Manel Vadell (Tianet), Alícia Garau (Blanca), Eduard Alexandre (Puput) i Nicolau Cortés (Vicenç).

     Ubicada diumenge vespre –on darrerament hem pogut veure les obres de Xesc Forteza– ens trobam davant una nova aposta coral d’IB3 TV per a consolidar l’audiència d’un públic fidel a la ficció costumista ambientada a les nostres illes. I, en aquest cas, a partir de l’adaptació d’uns guions que ja vénen avalats per l’èxit popular en una altra cadena; una opció que es dóna cada vegada més en el panorama audiovisual europeu i americà, i l’efectivitat de la qual caldrà valorar a mesura que la sèrie vagi avançant en setmanes vinents.  

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s