EL APRENDIZ, de LaSexta, i el mestre Lluís Bassat

El publicista barceloní Lluís Bassat, president d’honor del Grup Bassat Ogilvy Espanya, s’ha convertit en el ‘Donald Trump’ espanyol, ja que és l’encarregat de presentar el concurs EL APRENDIZ des de dilluns passat en la nova aposta per a la temporada de La Sexta.

El conegut empresari nord-americà presenta als Estats Units The Apprentice (NBC), on pronuncia la popular frase “You are fired” i que aquí es convertirà en “estás despedid@“. Bassat ha indicat que espera que l’espai, en el qual guia i sotmet a proves vuit homes i vuit dones que aspiren a triomfar en el món de l’empresa, serveixi d’exemple per a tots els joves. Només un d’ells serà guanyador i es convertirà en ajudant de Bassat, encara que segons el publicista no li estranyaria que de la mateixa manera que ha passat en altres països, aquells que es quedin pel camí al llarg del concurs “podran arribar a aconseguir millors feines que les que tenen en l’actualitat”.

Precisament sobre això, Bob Merrilees, conseller delegat d’entreteniment de Grundy (“Yo soy Bea”, “Sin tetas no hay paraíso”, “Tienes talento”, “Factor X”…) que juntament amb Producciones 52 s’ha encarregat de la producció de l’espai, va apuntar que els aspirants en ocasions han aconseguit millors feines que la del guanyador. Bassat, que donarà els honoraris d’aquest treball televisiu a la Fundació Carme i Lluís Bassat per a ajuda a persones necessitades, va afegir també que entre els aspirants “hi ha gent boníssima, alguna d’elles amb màster i altres que ni tan sols tenen carreres universitàries“.

El conegut publicista en principi va rebutjar presentar el programa, però ha dit que posteriorment li va semblar una idea brillant, perquè permetia els participants, al llarg de tretze programes, demostrar que a l’èxit s’hi arriba amb molt d’esforç. Una filosofia que ja ens sona, perquè és la mateixa que ens han matxacat els darrers anys a Operación Triunfo, barrejada amb una competitivitat com a “valor” fonamental, que haurà de veure’s com és acompanyada per altres valors més duradors.

Heinrich Joos i Regina Knaster, dos directius amb gran experiència professional, seran els ajudants de Lluís Bassat en el programa a l’hora de jutjar, de forma implacable, aquest conjunt de 16 joves que, a més, de lluitar per a demostrar que són els millors aprenents també han d’aprendre a conviure en una ‘mansió’ luxosa als afores de Madrid, molt millor, se suposa, que la casa de Gran Hermano.

Primera prova: els varen distribuir en dos grups (un d’homes i un de dones) i havien d’escollir, en menys d’una hora, un nom i un líder: “Stamina” i “Crash.es”.

Segona prova: vendre 500 kgs. d’envinagrats i olives –un producte difícil– a uns mercadets de poble. A pesar que els homes semblava que venien millor que les dones, la realitat és que elles guanyaren per sols 10 € de beneficis perquè ells s’havien equivocat en la política de preus. Tres d’ells (el director de l’equip masculí, el seu subdirector, i el qui havia calculat els preus) varen ser nominats per ser acomiadats.

Al final, mentre el líder i sublíder es barallaven com a infants pucers, el qui havia ficat la pota no va saber donar un motiu per no ser despatxat i Lluís Bassat li va fer cas: la criatura més sincera i conscient de les seves limitacions va abandonar el programa.

Veurem cap on s’encamina el concurs, aviam si s’assembla cada vegada més a OT o a GH. La disjuntiva no és gaire atractiva. Esperem que els bons consells d’un gran professional com Lluís Bassat els siguin de profit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s