“Les Set Últimes Paraules de Crist” de Haydn a IB3 Ràdio

     El passat divendres 26 de març va tenir lloc al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma un concert ben especial: “Les Set Últimes Paraules de Crist a la Creu” op. 51, de Franz Joseph Haydn interpretat pel quartet de la Camerata Sa Nostra, integrat per Daniel Ispas i Ramon Andreu (violins), Elisabeth Romero (viola) i Luis Correa (violoncel). Vaig tenir l’honor de participar en el concert, recitant la versió en català de les meditacions de Karl Ramler –poeta alemany del s. XVIII– sobre les darreres frases que Jesús pronuncià a la creu, versos que inspiraren l’obra de Haydn. Per a mi ha resultat una gran experiència, amb una música corprenedora i devora uns professionals magnífics. 

1.  Pare, perdona’ls, perquè no saben el que fan.

2. En veritat et dic: avui seràs amb mi al paradís

3. Dona, vet aquí el teu fill, i tu, vet aquí ta mare.

4. Déu meu, Déu meu, per què m’has abandonat?

5. Jesús digué: Tenc set

6. Tot està complert.

7.  Pare, encoman el meu esperit a les teves mans.

     La composició va ser encarregada (1787) a Haydn per una confraria de Cadis, ja que a la seva catedral hi havia el costum de produir una obra cada any per al Divendres Sant. Del seu treball hi ha distintes versions: l’original per a orquestra, un oratori amb cors (estrenat a Viena el 1796), i la transcripció per a quartet de cordes que podrem tornar a escoltar avui vespre. Efectivament, anit, divendres 2 d’abril, IB3 Ràdio emetrà, just després d’El Crepuscle encén estels, l’enregistrament que es va fer divendres passat al Centre de Cultura Sa Nostra.

      Per als qui vulguin gaudir en directe d’aquesta obra hi ha una altra oportunitat, en aquest cas a Felanitx: dilluns de Pasqua, 5 d’abril, a les 21:00, la Camerata Sa Nostra tornarà a interpretar Les Set Paraules a l’Església del Convent de les Monges de la Caritat, en un concert patrocinat per l’Ajuntament de Felanitx.

“Les Set Últimes Paraules de Crist” de Haydn · Divendres Sant

· IB3 ràdio en directe · a les 10 del vespre http://streaming01.ib3radio.com:8000/ib3radio.mp3.m3u

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s