Cal Dimoni • crepuscle 666 • dimarts 4 de gener

jcmllonja.balearweb.net/post/30901

    Arribam avui dimarts al programa 666 d’El crepuscle encén estels · IB3 Ràdio, 21:00 ·  que compta amb seccions ben especials anit, com les de Gaspar Valero o Carles Garrido que parlaran de les tradicions de les illes Balears relacionats amb els dimonis. A més, els nostres col·laboradors (Biel Vich, Joan Roca, Maria Antich, Marga Ferrer, Jordi Vidal, Tolo Covas…) parlaran del nombre diabòlic 666, des de la seva pròpia òptica.

     El 666 és un cap-i-cua (concepte tan estimat en aquesta secció), però un capicua ben especial, anomenat modernament repdigit, és a dir, un nombre que té totes les xifres iguals. En numeració romana, el 666 utilitza totes les lletres possibles (excepte la M de mil): DCLXVI. 666 és la suma de tots els nombres de la ruleta (del 0 al 36). I si treus 6-6-6, tres vegades seguides, al parxís (o parxessi?) te mates i tornes a començar.

     Tot això ho viurem des del restaurant Cal Dimoni d’Algaida, al Pla de Mallorca. Les terres d’Algaida (en àrab: ‘el bosc’) varen correspondre, en el repartiment de Jaume I, a la part reial i, més concretament, a l’Orde de Sant Joan o dels Hospitalaris, els quals –després de la dissolució del Temple, quan els templers foren acusats d’esser heretges dimoniacs– es convertiren en l’orde més poderós de la Cristiandat. Una dansa emblemàtica del municipi algaidí és la dels Cossiers, els quals, acompanyats d’una Dama i el Dimoni (naturalment) ballen tres vegades l’any: per Sant Honorat (el patró del poble), el dia de Sant Jaume dematí, i l’horabaixa anterior. I no he dit quants són els Cossiers? Idò sis….6-6-6

666, qui ho diria?, com Crepuscles comptam fins el dia d’avui

EL CREPUSCLE ENCÉN ESTELS

• IB3 ràdio en directe • a les 9 del vespre http://streaming01.ib3radio.com:8000/ib3radio.mp3.m3u

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s