Fernando Galve • crepuscle 687 • divendres 4 de febrer

 

http://www.uib.cat

     Al final d’aquesta setmana arriba el programa 687 d’El crepuscle encén estels · IB3 Ràdio, 21:00 · i, com altres divendres, tendrem la visió, sempre interessant, d’Antoni Pascual sobre EL SENTIT DE LA VIDA. Tomeu Orell parlarà, a la secció d’EL TELESCOPI, de “Polseres vermelles” (una sèrie de TV3).

L’entrevista d’avui ens aproparà a la recerca del físic FERNANDO GALVE CONDE, investigador de l’IFISC (l’institut dedicat a la recerca física de CSIC-UIB).

Sovint es diu que la Física i els físics treballen allunyats de la gent del carrer. Res més enfora. “Un rodamón n’agredeix un altre i li xapa el llavi amb un monopatí”; la notícia, que no va passar a cap carrer de les Balears sinó al comtat californià de San Mateo, va ser recollida pel San Francisco Chronicle el juny del 2009 i té un interès afegit si consideram que el motiu de la brega no va esser el resultat de la Super Bowl sinó una discussió sobre Física Quàntica i la divisió dels àtoms. Per cert que San Mateo –on un 15 % dels habitants són asiàtics- està agermanada amb la ciutat japonesa de Toyonaka (seu de la Universitat d’Osaka), ciutat que compta amb 387.687 habitants

687, precisament, com Crepuscles comptam fins el dia d’avui.

EL CREPUSCLE ENCÉN ESTELS

• IB3 ràdio en directe • a les 9 del vespre http://streaming01.ib3radio.com:8000/ib3radio.mp3.m3u

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s