Josep Sbert • crepuscle 772 • dilluns 13 de juny

Comença la setmana amb el programa 772 d’El crepuscle encén estels · IB3 Ràdio, 21:00 · que comptarà amb les seccions habituals de cada dilluns: QUÈ VÀREM APRENDRE LA SETMANA PASSADA? i EL LLOGARET GLOBAL (amb el comentari dels reportatges més interessants i de les notícies més curioses del cap de setmana). A continuació, arribarà l’entrevista amb JOSEP SBERT, guitarrista.

La guitarra ha tengut, en les darreres dècades, una gran evolució en la seva participació en la música popular. L’any 1970 es creà un tercet del que s’anomenava “rock progressiu”, amb tres dels músics britànics més prestigiosos del moment: el teclista Keith Emerson, el baixista i guitarra Greg Lake, i el bateria Carl Palmer.  El guitarrista Greg Lake provenia de King Crimson, passà temporalment pel grup Asia als ’80, i inicià la seva carrera en solitari que conserva actualment, després de tornar als primers ’90 amb E, L & P.

Encara ara molta de gent recorda el seu primer àlbum, Emerson, Lake & Palmer, que conjuminava rock, jazz i música clàssica. En aquell disc de fa 41 anys, el guitarrista aportà un tema propi (‘Lucky man’) i intervingué en les versions de peces de Bela Bartok, Leoš Janáček, i J. S. Bach: ‘Take a pebble’ està basada en la ‘Invenció nº 1 en do major’ de Joan Sebastià, catalogada com BWV …772

772, ja ho val, com Crepuscles comptam fins el dia d’avui. 

EL CREPUSCLE ENCÉN ESTELS

• IB3 ràdio en directe • a les 9 del vespre http://streaming01.ib3radio.com:8000/ib3radio.mp3.m3u

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s