Llits de la Dormició de la Mare de Déu 2011

     Mare de Déu a Sant Jaume

    Avui és el Dia de l’Assumpció i enguany, com l’any passat, he pogut gaudir de l’oportunitat de col·laborar amb alguns amics d’ARCA (Associació per a la Revitalització dels Centres Antics) en la instal·lació de la imatge de la parròquia de Sant Jaume que, com en la dotzena de parròquies de Palma participants o en les de Sóller, Felanitx, Inca, Manacor, Valldemossa, etc…, és possible gràcies a la col·laboració de voluntaris que -a partir de testimonis orals, escrits i fotogràfics- no volen que es perdi aquesta mostra del nostre patrimoni cultural i històric.

Voluntaris d'ARCA a Sant Jaume

     La difusió d’aquesta iniciativa que té lloc entre el 14 i el 22 d’agost compta amb el suport d’ARCA, la fundació Amics del Patrimoni, i institucions com el Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Palma, el Bisbat de Mallorca, i el Monestir de la Puríssima Concepció (monges caputxines).

col·locant un àngel

    Com assenyala aquest article del Diari de Balears, l’interès històric (i no només religiós) de la festa és innegable: “l’oportunitat de veure talles de segles d’antiguitat va molt més enllà de les creences individuals. Fou l’esperit del Barroc el que dotà de monumentalitat els llits de la Mare de Déu Morta, una tradició que es du a terme des de l’Edat Mitjana ininterrompudament”.

una feina en equip

     Entre les activitats programades, vos recoman el recorregut embARCA’t Llits de la Mare de Déu Morta, dirigit per la professora Margalida Pujol. Surt demà dimarts, a les 17:30, de la seu d’ARCA (carrer de la Pau, 1A, Palma), amb inscripció prèvia al 971 719 531 o a arcainforma@arcapatrimoni.net3€ per als socis i 5 € per als no socis d’ARCA. També és de destacar l’exposició, Mostra de la Mare de Déu d’Agost, al Monestir de la Puríssima Concepció (c/. Caputxines, 14 de Palma), oberta de 6 a 9 del capvespre, fins al dia 23.  Teniu més detalls, amb inclusió dels horaris de l’exposició dels Llits a totes les esglésies, en aquest fulletó, que també s’ha editat en castellà i en anglès

http://www.assumpciodelamarededeu.net/ASSUMPCIO_2011_cat.pdf

La Mare Déu Dormida

Anuncis

Un pensament sobre “Llits de la Dormició de la Mare de Déu 2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s