Justícia Reial • crepuscle 887 • dimarts 10 de gener 2012

     Arribam avui al programa 887 d’El crepuscle encén estels · IB3 Ràdio, 22:00 · amb un format especial a causa d’una retransmissió esportiva (el Mallorca ha de guanyar… i necessitam mitja hora nostra per a celebrar-ho…). Per ço, ens centrarem en algunes efemèrides del 2012, i començarem i acabarem el programa amb DUES VERSIONS de Pictures of you de The Cure, una original i l’altra amb un quartet de corda.

http://www.youtube.com/watch?v=cHh1W9hYkoA

Aquestes darreres setmanes, que tant s’ha parlat dels Reis (dels d’Orient) és bo recordar que ses Majestats (les d’Espanya) han tengut, en alguns moments de la Història més d’un problema amb la justícia. Un dels casos més curiosos es donà quan, després de l’abdicació i exili d’Isabel II, la reina va ser denunciada per la casa Mellerio, uns joiers francesos establerts a Madrid, per un ‘malentès’ en torn a la diadema de platí, perles i brillants que havia encarregat per sa filla Isabel, la Chata (i que fa ara 50 anys el comte de Barcelona obsequià a Sofia com a regal de noces).

El tribunal de París que resolgué aquest plet condemnà Isabel II a pagar 146.750 francs; que… com ho sabem? Perquè hem consultat la premsa maonesa del 2 de juliol del 1872 en aquest enllaç de la Biblioteca Virtual de Prensa Histórica que condueix al diari republicà federal El Menorquín en el seu número …887


887, qui ho diria?, com Crepuscles comptam fins el dia d’avui

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s