Dones: la força del canvi • crepuscle 973 • dijous 17 de maig 2012

     Dijous arribà el programa 973 d’El crepuscle encén estels · IB3 Ràdio, 22:00 · que dedicà monogràficament tot el seu temps a una activitat organitzada per la Fundació Vicenç Ferrer i titulada DONES: LA FORÇA DEL CANVI, que es realitza a l’entorn d’un autobús com els que es mouen per l’Índia. La campanya pretén sensibilitzar la societat sobre la situació de la dona en tot el món, especialment a països en vies de desenvolupament.

    Així, estigueren a l’estudi Aina Vila, empresària mallorquina; Esperança Bosch, directora  de l’Oficina per a la Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes de la UIB; Ruth Escribano, tècnica de l’Oficina de Cooperació de la UIB; Mariana Juan Gallego, de l’Associació de la dona del món Rural a Mallorca; Sheeba Baddi, treballadora de la Fundació Vicenç Ferrer a l’Índia; Isabel Pizá, delegada d’aquesta fundació a Balears, i la pedagoga i col·laboradora habitual del programa Maria Antich.

     L’Índia és un país de països, un autèntic continent, que atresora un patrimoni artístic, cultural i històric de valor incalculable. No oblidem també que el lloc d’origen de la mal anomenada ‘numeració aràbiga’ ha estat, al llarg de la història, punt de trobada de nombrosos matemàtics i científics. Un exemple n’és Al-Biruni: aquest físic, astrònom, cartògraf, i filòsof persa del segle X calculà el radi de l’esfera terrestre amb un error inferior al 1 % i, fruit del seu viatge per l’Indostan, va escriure ‘Cròniques de l’Índia’. Al-Biruni havia nascut a l’actual Uzbekistan l’any …973

973, precisament, com Crepuscles comptàvem fins dijous passat.

EL CREPUSCLE ENCÉN ESTELS

• IB3 ràdio en directe •

de dilluns a divendres, de 10 a 11 del vespre

http://ib3tv.com/ib3/player/ib3radio.php

• IB3 ràdio a la carta •

http://ib3tv.com/radioalacarta/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s