Marzia Boi • crepuscle 975 • dilluns 21 de maig 2012

     Encetam setmana a El crepuscle encén estels · IB3 Ràdio, 22:00 · amb el programa 975, el qual comptarà amb les seccions habituals de cada dilluns: QUÈ VÀREM APRENDRE… LA SETMANA PASSADA? i EL LLOGARET GLOBAL (amb el comentari dels reportatges més interessants i de les notícies més curioses del cap de setmana). A continuació, conversarem amb la professora Marzia Boi, del Laboratori de Botànica de la Facultat de Biologia de la UIB que fa unes setmanes assistí a un congrés sobre la Sindone o “Sant Llençol” de Torí, celebrat a València. Allà presentà una ponència sobre l’origen del pol·len que es troba aferrat a la relíquia.

      El Sant Sudari de Torí és una tela de lli que mostra una imatge humana que presenta marques i traumes físics propis d’una crucifixió; la tradició catòlica diu que és la imatge de Jesús després de morir a la creu, basant-se en les propietats úniques de la imatge, inexplicables per la ciència, i en totes les dades que la imatge aporta. Actualment, aquesta relíquia és a la capella real de la Catedral de San Joan Baptista, a Torí (Itàlia).

     Torí, com moltes altres ciutats mediterrànies, va ser una colònia romana, sobre un antic assentament celta. Al seu voltant, la província torinesa inclou municipis, prop d’Occitània, que també foren poblats pels romans, com per exemple Bibiana, que deu el seu nom a Bubius, un capità de l’exèrcit romà que repoblà extenses àrees del Piemont. A pesar d’això, la primera documentació històrica de Bibiana és molt posterior i data de l’any 1037, és a dir, fa …975 anys

975, ja ho val, com Crepuscles comptam fins el dia d’avui.

 EL CREPUSCLE ENCÉN ESTELS

• IB3 ràdio en directe •

de dilluns a divendres, de 10 a 11 del vespre

http://ib3tv.com/ib3/player/ib3radio.php

• IB3 ràdio a la carta •

http://ib3tv.com/radioalacarta/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s