Il Trovatore • crepuscle 976 • dimarts 22 de maig 2012

     Arribam avui al programa 976 d’El crepuscle encén estels · IB3 Ràdio, 22:00 · que comptarà, com cada dimarts, amb la secció ‘STAR SYSTEM’ de Margalida Ferrer dedicada al cinema, les notícies científiques de Biel Vich a ‘EPPUR SI MUOVE’ i l’actualitat educativa de la mà de Maria Antich que ens aportarà, sens dubte, una mica de ‘VIDA INTEL·LIGENT’.

     Com és habitual cada dimarts, començarem i clourem el programa amb la secció Dues versions. Avui compararem dues maneres d’interpretar un mateix tema musical d’Il Trovatore, de Verdi, coincidint amb la seva representació al Teatre Principal de Palma.

     La trama d’aquesta òpera –basada en un drama decimonònic d’Antonio García Gutiérrez– es desenvolupa en el marc de la revolta de Jaume d’Urgell contra Ferran d’Antequera, arran del resultat del Compromís de Casp, celebrat després de la mort sense successió de Martí l’Humà, a les primeries del segle XV.

     L’estil romàntic de García Gutiérrez impregnà comèdies, melodrames i sarsueles ambientades a indrets tan diversos com la València de les Germanies, la Gènova del segle XIV o el Califat d’al-Andalus, època en què l’esplendor cultural arribà al seu punt culminant, durant el regnat d’al-Hakam II, califa mort l’any …976

 976, qui ho diria?, com Crepuscles comptam fins el dia d’avui

EL CREPUSCLE ENCÉN ESTELS

• IB3 ràdio en directe •

de dilluns a divendres, de 10 a 11 del vespre

http://ib3tv.com/ib3/player/ib3radio.php

• IB3 ràdio a la carta •

http://ib3tv.com/radioalacarta/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s