15.06.2012 · “Protagonistas Mallorca”

La vida de una persona es un guión sin escribir. Lo que tienen que aprender estos chicos es que, hagan lo que hagan, deben buscar la excelencia, el trabajo bien hecho,… que busquen hacer algo que haya merecido la pena, que no sea cualquier cosa, de cualquier manera, porque eso al final no conduce a nada.

Pregunta de examen¿Quién hizo esta reflexión en nuestro último programa?

a) P. Pablo      b) P. Toni      c) Luis Lozano (AMPA)       d) Agustín el Casta

La respuesta: a continuación, en este post  del blog escoltiveig.

     Tot arriba, i el final de curs 2011-12 també. Després de 25 emissions, cada divendres migdia, des del nostre Saló Blanc d’Audiovisuals, ha arribat el final d’aquesta primera temporada de “Protagonistas Mallorca desde el Colegio San Cayetano”. Una experiència innovadora d’Última Hora / ABC · Punto Radio, impulsada per l’exalumne Diego Revuelta i duita a bon port per Carlos Durán, amb la participació de l’alumnat de Cultura Audiovisual (1r A+D).

      El P. Pablo Guerrero començà mostrant els seus coneixements futbolístics (“El Niño es mucho Niño, en la Roja”). A més, explicà els actes que començaven precisament despús-ahir divendres 15 de juny, per a commemorar el 50è Aniversari del col·legi San Cayetano, amb una Eucaristia concelebrada amb monsenyor Jesús Murgui, bisbe de Mallorca. També es va referir a la gran implicació de mares i pares en l’educació dels nostres alumnes.

      El P. Toni Cabrera –responsable de l’Àrea de Pastoral del col·legi– matisà que si, en paraules de Carlos Durán, tots dos semblen capellans propers als joves, més moderns que els d’altres èpoques, la realitat és que molts dels preveres de fa 40 o 50 anys també resultaven innovadors en relació a la societat del seu temps.

     Luis Lozano, de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes de l’escola, ressaltà la cooperació que duen a terme les famílies, el professorat i la Direcció en l’educació dels seus fills.

     El P. Pablo valorà molt positivament la iniciativa d’Última Hora Ràdio que, recordem-ho, a més de confeccionar setmanalment una agenda cultural, ens ha permès conèixer personatges ben interessants: periodistes (Joan Riera, Paula Serra, Germà Ventayol…), professors universitaris (Amedeo Spadaro d’Economia, Sergio Camacho del LADAT), directors de cinema i TV (Toni Bestard, Toni Mir, Alberto Jarabo), representants d’OnGs (Toni Vera de Càritas, Isabel Pérez,), presentadors TV (Jordi Cruz), músics (Jaume Anglada, Nando González, Tolo Servera, Urtain,…), cuiners (Koldo Royo, Leo d’”Asador Bolixe”), esportistes (Xavi Torres, Marc Marco), actors i actrius (Joan Miquel Artigues, Joan Porcel, Edurne)…

     Vuit mesos de programa han servit per difondre les opinions, no només dels nostres alumnes, a les tertúlies d’actualitat, sinó també de profes com Laura Ferreras (Dept. Lengua Castellana), Puri Reus (Dept. Català), Mateu Domínguez (Ed. Física), Tracy Aristide i Begonya Martínez (Dept. d’Anglès i de Ciències Socials Europees) que donaren a conèixer activitats col·legials com els Jocs Florals, el Dia de l’Esport, o els intercanvis amb els Estats Units. A tot els components d’aquest professorat tan magnífic els volem, des d’aquí, agrair la seva col·laboració: sou uns cracks !

     També és d’agrair la confiança dels qui alguna vegada acudiren amb el seu grup d’alumnes perquè escoltassin les paraules dels interessants convidats, relacionats amb temes com l’economia, el teatre, la comunicació o la solidaritat: Ana, Paqui, Lina, Emma, Cati, Antònia, Merche, Puri, Begonya… i un llarg etcètera: GRÀCIES!

      A la segona meitat del programa de despús-ahir, l’agenda cultural del cap de setmana va ser a càrrec de Claudia Juan i Paula Ramírez.

           També arribaren Diego Revuelta i Agustín el Casta, amb molt bon humor. Comentaren l’actualitat futbolera i l’experiència que hem viscut junts en aquesta temporada de ‘Protagonistas’.            I amb El Casta arribaren també els sortejos amb premis d’Última Hora Ràdio per als nostres alumnes: Marta González demostrà que ho sabia tot sobre València i guanyà un viatge a “la ciutat del Túria”.    

     Marc Soberats i Camila Ilardia Jiménez aconseguiren 4 ‘entrades privilegiades’ per anar a veure a l’Auditòrium el musical Grease el proper 2 d’agost.     Diego dedicà una besada afectuosa a les seves profes de Català, Matemàtiques, Alemany,… i hagué, deien, una llagrimeta de nostàlgia (ha, ha…). Finalment, Tomeu Orell destacà la valoració molt positiva d’aquesta experiència radiofònica per part dels nostres batxillers de 1r A+D, a qui hem d’agrair la seva participació entusiasta… també sou uns cracks !!

     Agustín el Casta desvetlà que la seva formació universitària va ser, quines coses, estudiar Història, tot i que mai s’ha dedicat a la docència. Precisament, els seus darrers consells als nostres estudiants, ben assenyats, ens serveixen per posar punt final a la crònica d’una temporada fantàstica: FINS L’ANY QUE VÉ…!! (com deien ses padrines: “Si Déu vol i Maria…”):

La vida d’una persona és un guió sense escriure. Mai se sap que passarà: cal anar adaptant-se, acomodant-se a com venguin les coses,… I sobretot, el que han d’aprendre aquests al·lots és que, facin el que facin, han de cercar l’excel·lència, la feina ben feta… que cerquin fer alguna cosa que hagi valgut la pena, que no sigui qualsevol cosa, de qualsevol manera, perquè això al final no condueix a res

12:30 a 13:00  #  Entrevista de P. Pablo, P. Toni, Luis Lozano

https://www.dropbox.com/sh/ervxznt8uznkyk8/7F17d7LalJ/Protagonistas%2015-06-2012%2012.30.00.mp3

13:00 a 14:00  #  Fi de curs amb Agustín el Casta, Diego Revuelta

https://www.dropbox.com/sh/ervxznt8uznkyk8/ytODYTSm5C/Protagonistas%2015-06-2012%2013.05.00.mp3

PROTAGONISTAS MALLORCA

• Última Hora ABC Punto Radio en directe •

cada divendres, de 12:30 a 14:00 http://www.ultimahorapuntoradio.com/player/index.php

• UH•ABC Punto Radio a la carta•

https://www.dropbox.com/s/ervxznt8uznkyk8#view:list/

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s