Llits de la Dormició de la Mare de Déu 2012

    ” Per la Mare de Déu d’Agost, a les set ja és fosc’ (devien ser les 7 d’abans dels canvis d’hora). La cursa de l’estiu s’acaba comença la seva accelerada recta final: Santa Margalida la va encendre (la calor) i el frare (Sant Bernat) l’apagarà la setmana que vé; després vendrà Sant Bartomeu… i el final de les (merescudes) vacances per a molts…”

    Així començava, fa dos anys, el meu primer post sobre la tradició mallorquina de les verges adormides. Les processons i els llits d’aquestes imatges són característiques de la festa de l’Assumpció de la Mare de Déu, coneguda aquí també com “de la Mare de Déu Adormida” o “de la Mare de Déu Morta“. Gràcies a la iniciativa d’ARCA, l’Associació per a la Revitalització dels Centres Antics, he pogut col·laborar en la seva instal·lació als darrers tres anys, com vaig explicar a l’estiu del 2010, i del 2011.

Els voluntaris d’ARCA a Santa Creu

          La difusió d’aquesta iniciativa que té lloc entre el 14 i el 22 d’agost compta amb el suport d’ARCA, la fundació Amics del Patrimoni, i institucions com el Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Palma, el Bisbat de Mallorca, i el Monestir de la Puríssima Concepció (monges caputxines).

La imatge de Santa Creu

     La premsa mallorquina d’aquests dies ha reflectit la instal·lació d’aquests Llits, com es pot veure en aquests dos articles d’Última Hora del 15 d’agost: un sobre Sant Miquel i La Concepció, i l’altre sobre la nostra intervenció a Sant Jaume. També ha estat recollida pel Diario de Mallorca en aquesta notícia, i pel Diari de Balears a la fotogaleria que trobareu clicant aquí.

La imatge de Sant Jaume

     S’ha comptat, com en les darreres 10 edicions, amb una instal·lació contemporània del llit de la Mare de Déu, que enguany ha consistit en “El viaje celestial”, de Ben Jakober i Yannick Vu, a l’església dels Sagrats Cors (carrer de Sant Gaietà, 9. Palma).

El grup de voluntaris de Sant Jaume

     També és de destacar l’exposició, Mostra de la Mare de Déu d’Agost, al Monestir de la Puríssima Concepció (c/. Caputxines, 14 de Palma), oberta de 6 a 9 del capvespre, fins al dia 23.  Teniu més detalls, amb inclusió dels horaris de l’exposició dels Llits a totes les esglésies, en aquest fulletó (clicau la imatge), que conté la informació en català, castellà i anglès.

Si voleu descarregar alguna foto (n’hi ha 49), clicau aquí per accedir a l’àlbum de Picasa

Llits de la Verge Dormida, ARCA 2012

Finalment, IB3 TV també recollí la notícia, i podeu veure el vídeo clicant la imatge d’aquí:

Els Llits de la Mare de Déu a IB3 TV

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s