Cristina Torbellina • crepuscle 1.024 • dilluns 3 de setembre 2012

     Encetam nova temporada d’El crepuscle encén estels · IB3 Ràdio, 22:00 · amb el programa 1.024, el qual comptarà amb les seccions habituals de cada dilluns: QUÈ VÀREM APRENDRE.. i EL LLOGARET GLOBAL (amb el comentari dels reportatges més interessants i de les notícies més curioses del cap de setmana).

     A continuació, rebrem la visita de la dissenyadora i caricaturista CRISTINA GONZÁLEZ REVERTE, més coneguda com CRISTINA TORBELLINA. Les caricatures, dibuixos tan populars dins el món humorístic, han provocat en ocasions una certa polèmica dins l’àmbit polític o religiós, com en la celèbre controvèrsia desencadenada per la publicació de caricatures de Mahoma a periòdics europeus al 2005-06.

     L’Alcorà no prohibeix explícitament les imatges del Profeta però la tradició sunnita rebutja les representacions visuals de figures humanes, i molt especialment les de Mahoma, per evitar la idolatria, cosa que ha fomentat la iconoclàstia des dels primers temps de l’Islam. Les disputes entre distintes faccions musulmanes per aquest motiu han estat un dels motius de la “fitna”, la guerra civil. Una d’elles va ser “la fitna d’al-Ándalus”, que suposà l’execució del califa Abderraman V durant la revolta que encapçalà el seu cosí Muhammad III, l’any …1024 de la nostra era.

1.024, ja ho val, com Crepuscles comptam fins el dia d’avui.

EL CREPUSCLE ENCÉN ESTELS

• IB3 ràdio en directe •

de dilluns a divendres, de 10 a 11 del vespre

http://ib3tv.com/ib3/player/ib3radio.php

• IB3 ràdio a la carta •

http://ib3tv.com/radioalacarta/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s