Josep Maria Quintana • crepuscle 1.028 • divendres 7 de setembre 2012

     El programa 1.028 ens porta a acabar la primera setmana de la nova temporada d’El crepuscle encén estels · IB3 Ràdio, 22:00 · amb les tradicionals seccions de cada divendres: EL SENTIT DE LA VIDA, de la mà de Joan Roca, i EL TELESCOPI, per a veure la televisió amb uns altres ulls. A continuació, arribarà una nova entrevista amb un selenita bon amic del Crepuscle: JOSEP MARIA QUINTANA, escriptor menorquí qui a principi d’any, per Sant Sebastià, va rebre el Premi Ciutat de Palma de novel·la, cedint la seva dotació econòmica a l’Obra Cultural Balear i Acció Cultural de Menorca, perquè continuïn lluitant en defensa de la llengua catalana, pròpia de les illes Balears.

    La novel·la guardonada, Ningú no pot enganyar els morts, ens mostra el apassionant món de la pintura i de l’art mitjançant un relat que desplega l’acció al petit poble mariner de Fornells on un jove pescador, Marc Cursach, descobreix la seva vocació per la pintura; a París, on es consolida com a pintor; i a Nova York, on acaba triomfant i recollint les millors crítiques.

     Aquí al Crepuscle hem parlat sovint amb el nostre selenita d’avui, més que de pintura, sobretot de literatura i de música, especialment d’òpera. I això és perquè Menorca és terra de gran tradició musical.

     Solem dir que la música és un llenguatge universal i li hem de reconèixer el seu mèrit al creador de la notació moderna: el monjo benedictí Guido d’Arezzo. La creació de les notes musicals que coneixem, a partir de les primeres síl·labes dels versos de l’himne Ut queant laxis, cridà l’atenció del papa Joan XIX, qui el convidà a anar a Roma, al final de la seva vida, l’any …1028.

http://quintanapetrus.com/

1.028, precisament, com Crepuscles comptam fins el dia d’avui.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s