Mitjans públics, i en català? …Ho paga

Col·laboració publicada ahir al diari Última Hora, a la secció “Campus Obert, que tracta de qüestions d’actualitat, en col·laboració amb la UIB (CEDOC: Centre d’Estudis i Documentació Contemporània).

La UIB a les ones

Els mitjans públics tenen la necessitat i el deure de comunicar les notícies relacionades amb les nostres recerques científiques i manifestacions culturals. Serà possible amb les retallades pressupòstaries?  

Ho paga

Que tenen en comú Fèlix Grases, Llorenç Valverde, Antònia Morey, Climent Picornell, Gabriel Janer Manila, Pere Salvà, Margalida Capellà, Pere Palou, Sebastià Serra i Juan José Montaño? Són o han estat docents de la nostra Universitat i tots són “selenites”, és a dir, han estat entrevistats per Pere Estelrich i l’equip d’El Crepuscle Encén Estels, programa desaparegut recentment de la graella d’IB3 Ràdio, com Balears fa Ciència, Tassa i Mitja o Latitud 39, entre d’altres.

@Tronc96

En aquests espais, grans professionals com Enric Culat, Noemí Garcies o Ferran Pereyra han donat a conèixer als darrers anys els projectes, activitats i curolles dels equips humans que integren la UIB. Sovint ens queixam que a la societat, a la gent del carrer, li arriba una informació parcial o fins i tot errònia de la docència i la recerca universitària.

Per ço, si la supervivència dels mitjans públics té un sentit, aquest és inseparable de la difusió de la ciència i la cultura, i en català. I ho paga. Tant de bo que els seus directius (i els polítics que els nomenen) ho tenguin clar. Tan clar com cada estel del crepuscle.

Bartomeu Orell i Villalonga                                                                                   Doctor en Història i Máster en Comunicació

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s