La possessió: amos, senyors i molt més

mapadespuig-mallorca

Tenc davant el mapa del cardenal Despuig, aquell que penjava a moltes cases i oficines bancàries (algunes ja desaparegudes per la “reestructuració” –vaja eufemisme!– del sector de l’estalvi). Darrerament he llegit alguna notícia sobre projectes sorprenents que afecten el paisatge agrari illenc, i veig indispensable, en els temps convulsos actuals, la reflexió que ens proporciona la lectura de Les possessions mallorquines: passat i present (2012)

llibre possessions

Amb una edició a cura dels doctors Antònia Morey i Gabriel Jover, aquest magnífic volum –publicat per Documenta Balear i la Direcció General d’Universitats, amb la col·laboració de l’IEB– recull bona part de les comunicacions presentades al seminari celebrat a Raixa fa dos anys.

Investigadors de diversos àmbits de recerca ens parlen de la gestió tradicional de les possessions; de la intervenció dels il·lustrats i la reforma agrària liberal; del llegat cultural, artístic i etnogràfic de la possessió; i dels seus usos recents i futurs. Un llibre imprescindible per a entendre la necessitat de preservar el patrimoni cultural i natural de les nostres illes.

Última Hora,  9 d'abril del 2013
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s