Albert, un alumne agraït

albert-camuss-100th-birthday-6441557590802432-hp     “No li don gaire importància a un honor com aquest. Emperò m’ofereix, almenys, l’oportunitat de dir-vos el que heu estat i seguiu essent per a mi, i de confirmar-vos que els vostres esforços, feina i cor generós continuen sempre vius en un dels petits escolars que, malgrat els anys, no ha deixat de ser el vostre alumne agraït”. Albert Camus tenia 44 anys. Havia rebut el Nobel de Literatura i, en aquesta carta, tenia un record especial per sa mare (Catalina Sintes, originària de Menorca) i per Louis Germain, el seu mestre de Primària a Alger (un agraïment al professor que cal valorar en temps convulsos com els actuals).

Albert Camus     El 2013 la UIB ha commemorat el centenari del naixement de l’autor de La pesta amb un curs d’estiu i un recent cicle de pel·lícules basades en novel·les i obres teatrals de Camus (o que reflecteixen la seva època) així com documentals que han recordat els seus vincles amb les illes Balears. Coordinat per Francesc Rotger, el cicle ha comptat amb Lo straniero de Visconti i altres films de directors com Puenzo, Pontecorvo o Godard. Sens dubte, una gran iniciativa.

      Si voleu veure Lo straniero (1967) l’he trobada aquí, sencera, en versió original italiana, i en castellà. Visconti i Mastroianni en una història de Camus que l’Editorial Proa publicà en català com L’estrany.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s