Un color diferent

scarlett pearl

   “La jove de la perla no és una gran pel·lícula; es més, no es basa en una gran novel·la. No obstant això, capta l’atenció dels meus alumnes per tres motius: un petit gran quadre de la Galeria Reial de Mauritshuis; la frescor d’aquella jove amb turbant i arracada interpretada per una gran Scarlett Johansson abans de fer els 20, el mateix any en què triomfà amb “Lost in Translation”; i un tractament de la llum i del color que li suposà al gran Eduardo Serra una nominació a l’òscar a la millor fotografia.

   Sí, últimament repartesc l’adjectiu ‘gran’ amb una ‘gran’ facilitat –serà que llegesc molts de tweets– però, és ver, quan l’art aconsegueix reproduir la meravella cromàtica de la Natura, he de reconèixer que la meva admiració és total.

   A un dominical d’aquests que donen amb el diari (XLSemanal) vaig veure un selecte recorregut, del porpra al blau, per “Making colour que fins el 7 de setembre fascinarà, cert i segur, els visitants de la National Gallery de Londres. Botticelli, Van Dyck, Monet… sí, són grans. No hi era Vermeer –serà que no han deixat sortir de L’Haia n’Scarlett– així que crec que en revisaré el DVD. Llums i ombres per a donar al diumenge capvespre un color diferent.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s