Drets Humans? Un referent Mundial

   Fa un mes i busques va acabar el Mundial de Brasil i moltes de veus s’han alçat de bell nou (com són!) per a qüestionar la seva celebració en un país emergent que, per ventura, necessita bastant més que un simple certamen futboler per tal d’aconseguir que el creixement econòmic que ens han venut doni pas a un autèntic desenvolupament social que corregeixi els desequilibris i faciliti una millor distribució de la riquesa nacional.

   No tenc ni idea d’on se celebrarà el campionat del 2018, però sí el del 2022. Les denúncies d’Amnistia Internacional i de nombrosos reportatges periodístics –com aquesta dramàtica descripció que llegírem fa unes setmanes– ens donen a conèixer les nefastes condicions laborals dels treballadors estrangers que s’amaguen darrere dels luxosos hotels, ponts, autopistes, parcs, estacions de metro i gratacels que es construeixen a Catar.

   En aquestes alçades, no crec que sigui tan difícil per als capitosts de la FIFA escollir un país model que pugui ser presentat com a referència mundial de concòrdia internacional i de respecte pels drets humans. Em diuen que per al Mundial del 2018 triaren Rússia (glubs!). Idò sí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s